Projecten

Aanbesteden wordt een feestje met Tenderned….en hoe zit het met inschrijven?

(4) Reacties
 1. Diederik Heij schreef:

  TenderNed biedt nu de mogelijkheid aan alle aanbestedende diensten om hun aanbestedingen op TenderNed te publiceren. Vanaf medio 2012 kunnen ondernemers ook hun inschrijvingen digitaal indienen via TenderNed. TenderNed streeft hiermee een aantal doelen na. Ik noem de twee belangrijkste:
  1. Alle aanbestedingen van Nederland op één plek.
  2. Vermindering van de administratieve lasten (vooral bij ondernemers).
  Dus het feestje van de lastenverlichting is ook voorzien voor ondernemers. Dat duurt alleen nog even. Maar ja, een systeem voor alle ondernemers en aanbestedende diensten heb je net als Rome niet in één dag gebouwd.

  1. Frans schreef:

   Hoi Diederik,

   Bedankt voor je reactie. Zoals je zult weten zijn er al diverse systemen beschikbaar. Bijvoorbeeld in onze branche is het NIC nogal sterk vertegenwoordigd met het eigen systeem CTMsolution / EU-supply waar al veel functionaliteit inzit.

   Is er al een idee of en hoe de beide systemen gaan samenwerken, of gaat Tenderned de bedrijfseigen systemen overbodig maken en hebben we over 3 jaar gewoon 1 systeem voor de overheid waar opdrachtgever, opdrachtnemer en adviseur elkaar vinden?

   Frans

   1. Diederik Heij schreef:

    Beste Frans,

    Dit is een zogenaamde million dollar question, een belangrijke vraag dus. Het antwoord is niet eenvoudig.

    Als we alle ondernemers van NL willen helpen, dan moet je het digitaal inschrijven uniformer maken. En je wilt ondernemers ook niet opzadelen met een ‘digitale sleutelbos’ (voor elke aanbesteding een aparte inlogcode).

    TenderNed wordt gebouwd door de overheid en is een basissysteem voor het uitvoeren van het volledige aanbestedingsproces. Functionaliteit, die dus niet door TenderNed geboden wordt, biedt je aan door een koppeling te leggen naar andere systemen.
    Veel aanbestedende diensten werken al met bestaande aanbestedingssystemen. Hen wil je ook faciliteren door een koppeling te leggen met TenderNed. Maar probeer daarbij wel die digitale sleutelbos te voorkomen.

    Als je koppelingen slim uitwerkt (geen eenvoudige klus overigens) dan creëert dat kansen voor alle partijen: als eerste weer de inschrijvende ondernemers, daarnaast de aanbestedende diensten en de bestaande pakketleveranciers.
    Niet iedereen zal nu deze mening delen, maar dat is wel waar we als overheid voor staan.

    TenderNed is met de leveranciers van andere systemen in gesprek hoe de koppelingen vorm gegeven moeten worden.

    Groet, Diederik Heij

 2. Frans schreef:

  Ah, het twitter-model. Twitter levert basisfunctionaliteit en beperkte gebruiksmogelijkheden, terwijl derde partijen (tweetdeck e.a.) via koppeling hun eigen systemen kunnen ontwikkelen met eigen functionaliteiten.
  Vereist wel open data. Heb daar ooit al eens een lans voor gebroken op een ondernemersforum (hier http://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=59;action=display;threadid=35459;start=0#msg332993).

  We zullen zien hoe het zich ontwikkeld. Jullie leggen de lat hoog. Moet ook wel als je zoveel wil integreren om de procedure makkelijker te maken.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Probeer het gewoon, afmelden kan altijd en zonder problemen.

Download de OfficeRepublic App

Download de OfficeRepublic App in de Google Playstore of de Apple AppStore.