Fabrikanten

Faillissement voor Markant Office Furniture *update*

(21) Reacties
 1. Roberto Kaptein schreef:

  Opening Samas Village Office was in 2006,faillissement was ruim vier jaar later in 2010, en niet binnen enkele maanden, just for the record.

 2. gert schreef:

  Vergeet niet te vermelden dat markant heel Slordig met dealers en dealerkortingen omging. Eindklanten kregen er dezelfde kortingen. Dealers gingen daarom vaker elders inkopen. Eigen schuld dus Door de arrogante houding. Sneu voor de werknemers. Afz. Een ex dealer van dit merk.

 3. zadelkrukken schreef:

  Ik denk dat Markant inderdaad de hand in eigen boezem kan steken. Ook hier kunnen wij een aardig boekje opendoen over de omgang met de dealers, verkeerde leveringen, voeren van zinloze discussies achter de schermen ipv problemen oplossen en klanten te helpen enzovoort. Arrogantie is zoals hierboven vermeld misschien wel de beste manier om het te omschrijven.

  1. Pieter Knottnerus schreef:

   Wij zeiden vroeger al ARGORANTIE!

 4. Wilco schreef:

  Wordt tijd voor een nuchtere Hollandse benadering richting dealerkanaal, immers dealers als groep trekken altijd aan het langste eind.
  Sneu voor Markant op dit moment.

  1. Pieter Knottnerus schreef:

   De vraag is, of er nog ruimte is voor dealers. De “GROTEN” leveren immers al sedert jaar en dag direct? En wat te denken van Ikea! Let op uw saeck!

 5. specialist schreef:

  Beste mensen,

  om in te gaan op jullie reacties; Er kan in het verleden het een en ander vereerd gegaan zijn, maar Markant heeft nooit dezelfde kortingen aan eindklanten gegeven, daarnaast is het bedrijf altijd professioneel geweest naar haar dealers toe en zijn de dealers uiteindelijk eindverantwoordelijk voor zijn/haar omzet en dus haar koring. Wanneer jullie, als dealer beter je best hadden gedaan was er geen kritiek. Een faillissement is in deze tijd met name te wijten aan de slechte marktomstandigheden.

  Dus niks van hand in eigen boezem, kijk zelf maar goed uit!

  1. Pieter Knottnerus schreef:

   Ho, ho, ho….zo vlak voor een dergelijk debacle verhuizen, getuigt van een slecht zakelijk inzicht. Wellicht zelfs is er kwade opzet in het spel. Een doorstart komt altijd voor rekening van de belastingbetaler en zet elke ondernemer, blijvend, in een kwaad daglicht. [persoonlijk deel van de reactie verwijderd. zie update in bericht zelf]

   1. Frans Sijtsma schreef:

    Ok, ik reageer dan ook maar even zelf. De emoties lopen een beetje op in dit topic. Dat is logisch bij een faillissement met aan veel kanten gedupeerden, maar ongefundeerd spreken van kwade opzet en lachende derde gaat mij even een brug te ver.

    Zonder de ins en outs van het faillissement te kennen kun je echter moeilijk spreken over een ‘lachende derde. In veel gevallen moet door bedrijfseigenaren, zeker in deze tijd, privé meegetekend worden voor zakelijke kredieten, dus of de eigenaar nou zo ongeschonden uit een faillissement komt waag ik sterk te betwijfelen.

    Dat is alleen het financiële verhaal trouwens. Los daarvan is geen enkele echte ondernemer blij met een faillissement. Naast Officenieuws en webshops ben ik zoals sommigen weten medebeheerder van het overheidsondersteunde ondernemersforum http://www.higherlevel.nl met 50.000 leden. Dat is een vrij hechte community en als medebeheerder krijg je daar achter de schermen iets meer mee van de drama’s rondom een faillissement die zich bij onze leden afspelen. Ik ken er werkelijk geen één die in financieel of emotioneel opzicht goed uit een faillissement is gekomen,maar wel teveel die er emotioneel compleet aan onderdoor gegaan zijn en wil je graag een keertje bijpraten onder het genot van een kop koffie als je geïnteresseerd bent.

    Laten we met z’n allen het zwartepieten (of regenboogpieten of kaaspieten etc) op basis van vermoedens even een beetje achterwege laten. Daar heb je als je dat wil een borreltafel voor.

   2. Frans Sijtsma schreef:

    Kleine aanvulling nog op ‘een doorstart komt altijd voor rekening van de belastingbetaler’ zoals je stelt.

    Onzin.

    Een faillissement levert gedupeerden op. Leveranciers, klanten en personeel. Een faillissement levert dus schade op.
    Vervolgens is er een curator om die schade in principe te beperken door de boedel te verkopen.

    Hoe meer boedel er tegen een zo hoog mogelijke prijs verkocht wordt, hoe kleiner de schade.

    Als de oud-eigenaar zijn eigen boedel koopt tegen het beste bod dan noemen we het een doorstart, maar stel nu eens dat HAL de boedel koopt? Of de VDB groep? Is het dan zoveel anders?

    Een faillisement kost geld. Een bedrijfsherstart bespaart geld. Of dat nu een herstart door een derde partij of door de oud-eigenaar is.

 6. Roberto schreef:

  Om de slechte marktomstandigheden de schuld te geven is wel erg gemakkelijk. Juist in slechte marktomstandigheden kun je je positief onderscheiden en wordt het kaf van het koren gescheiden.

  1. Frans Sijtsma schreef:

   Even een noot van de redactie: Er zijn lezers die de indruk krijgen dat deze reactie net zoals een eerdere reactie is geschreven door Roberto Kaptein. Dit is niet het geval.

   Het betreft hier een andere persoon (waarvan ik wel weet wie het is, maar dat is niet zo relevant) die toevallig ook Roberto heet.
   Van enige overeenkomst of link tussen deze reactie en Roberto Kaptein is geen sprake

   Er zijn nu eenmaal meer hondjes die Fikkie heten, dus niet meteen denken dat het dezelfde zijn 🙂

 7. daniel schreef:

  Dit is toch allemaal niet zo erg:gewoon even het favoriete economische bedrijfsmodel van Nederland toepassen:doorstartje maken!

  1. Frans Sijtsma schreef:

   Ach, ieder land heeft regelingen omtrent faillissementen, en geen van alle zijn ze optimaal.

   In België kun je bijvoorbeeld makkelijker snijden in je personeelsbestand, met name de arbeiders en bestaat kun je arbeiders in slechte tijden ’technisch/tijdelijk werkloos’ schrijven en weer in dienst nemen bij betere tijden.

 8. ing. Pieter J.M. van Woensel schreef:

  Los van het feit, dat diverse reacties behoorlijk geladen zijn met emotie verdwijnt er mogelijk wel definitief een zeer mooi bedrijf van de Nederlandse markt.
  Een bedrijf wat zich hard maakte voor o.a dynamisch werken en alle aspecten daaromheen. Om de markt scherp te houden voor dit thema zou aanwezigheid meer dan gewenst zijn in welke vorm dan ook.

  1. B. Kloppenburg schreef:

   Het is inderdaad heel jammer voor de gedupeerden, maar wat je zegt is wel waar. Dit bedrijf verkocht niet alleen meubilair, maar gaf ook aandacht aan de gezondheid van de werknemers. Daarom is het jammer dat dit mooie bedrijf failliet is gegaan. Gelukkig is er voor de meeste werknemers een passende oplossing gevonden bij de doorstart. De rest heeft ook grotendeels weer een andere baan gevonden.
   Er zou inderdaad veel meer aandacht moeten zijn voor het dynamisch werken!

 9. Importeur schreef:

  Wij als importeur op de kantoormarkt hebben dit lang geleden zien aankomen, jammer voor hun dealers en personeel. Als ze mazzel hebben “bij een doorstart” kan de Nederlandse belastingbetaler er voor opdraaien.

 10. Peter Bayle schreef:

  Ik vind het niet zo netjes en professioneel om anoniem vervelende aantijgingen richting deze fabrikant te vermelden, de tijden zijn zwaar in onze branche, dat er weer een Nederlandse fabrikant in zwaar weer zit is niet goed voor de branche en het imago van Nederland als gidsland t.a.v. innovaties en ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting, ik wens mijn concullega,s van Markant veel wijsheid en teamspirit in een eventuele doorstart.

  Peter Bayle
  Sedus

 11. Henk JL Vromans schreef:

  Elk faillissement is slecht voor welke branche dan ook! Opm. Markant is/ was nooit fabrikant , maar liet producten, al of niet onder hun supervisie , bij derden fabriceren in bijv. Het Verre Oosten. Op zich niet verkeerd, maar om nu als fabrikant te worden aangemerkt…is…….? In ider geval…wordt de spoeling dunner op de maakt, dus…….tandje bij voor de testerende partijen!

 12. Pieter Knottnerus schreef:

  Wij zijn er nog niet…ergo, wie volgt?

 13. Hendrik schreef:

  Beste Redactie,
  Natuurlijk is het vervelend voor het personeel.
  [reactie deels verwijderd]
  Ik wens de medewerkers en crediteuren veel sterkte.
  vr Gr Hendrik Jansen

  {toelichting: hoewel deze reactie an sich interessant was is deze toch verwijderd door Officenieuws vanwege het suggestieve en persoonlijke karakter waartegen geen verweer mogelijk is door persoon in kwestie. red.}

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Probeer het gewoon, afmelden kan altijd en zonder problemen.

Download de OfficeRepublic App

Download de OfficeRepublic App in de Google Playstore of de Apple AppStore.