OfficeRepublic

Domeinnaam .furniture nog onbekend in Nederland (en daarbuiten)

(4) Reacties
 1. alloallo schreef:

  Mw Landman heeft niet alleen vitra.furniture geregisteerd, maar ook linteloo.furniture & montis.furniture!!

  Welk belang zit hier achter?

 2. Frans Sijtsma schreef:

  Er zijn een aantal mogelijkheden. Je gebruikt een domeinnaam zelf, of je registreert hem alleen.

  In het laatste geval zou je een naam kunnen registreren om hem door te verkopen aan een andere geïnteresseerde partij. De handel in domeinnamen is enorm groot, en goede domeinnamen zijn best geld waard.
  In dit geval is het enkel en alleen de merknaam die geregistreerd is. Daar valt normaalgesproken weinig aan door te verkopen, aangezien de merkeigenaar recht heeft op die naam en gebruik ervan door een andere partij kan tegengaan. Daar zitten wel mitsen en maren aan. Bijvoorbeeld ajax.nl is de bekende voetbalclub, maar de merknaam ajax wordt in meer branches gebruikt. De brandblussers waren er 1 van, en schoonmaakmiddel een andere.

  Doordat er een naam gekozen is met de tld .furniture schat ik zo in dat de kansen er vrij weinig kans is dat de naam door registrant gebruikt of verkocht kan worden.

  Los daarvan wijst de naam van de registrerende partij (design013) alsmede het feit dat ook designonstock.furniture is geregistreerd er op dat men wel degelijk in designmeubilair actief is.

  Wil je echt weten wat er met de namen gedaan wordt, dan moet je even een mailtje sturen naar de eigenaar. Persoonlijk denk ik dat ze zonder toestemming van de merkeigenaren zoals vitra en montis vrij weinig kunnen met de domeinnamen.

  Mocht je meer willen weten over geschillen op het gebied van domeinnamen dan kun je eens op http://www.domjur.nl kijken, Een enorme database alleen maar over dit onderwerp

 3. alloallo schreef:

  bedankt voor de informatie.

  merkwaardig is dat de website design013.nl naar de scheidingspraktijken verwijzen ipv naar meubelen.

  ik heb de indruk dat mw landman de domeinnamen wenst te verkopen

 4. Frans Sijtsma schreef:

  Of dat zo is weet ik niet, en dat valt niet zo goed te voorspellen op basis van een website die anders is dan je wellicht zou verwachten.
  Als je via SIDN kijkt wie de administratieve contactpersoon is voor de genoemde website design013 en je zoekt even verder dan vind je wel degelijk een link met (design)meubilair.

  Nogmaals: De enige manier om het zeker te weten is even contact op te nemen.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.