Producten

R-Go Tools introduceert de Caparo en Zepher Circulaire Monitor Armen

(1) Reactie
 1. Roderik Mos schreef:

  Ik lees in het certificaat dat het product 100% recyclebaar is.
  Als er op 8 criteria gemeten wordt, en op 1 van de 8 criteria 100% wordt gescoord, is het product dan niet: 100/8= 12,5% circulair?

  Wij zijn ondanks het publiceren van meer dan 250 LCA’s en tientallen EPD’s nog zeker geen absolute specialist te noemen. Toch ben echter erg benieuwd hoe de Life cycle berekend is.

  Bij een cradle to gate berekening is eventuele winst uit hergebruik (CO2 reductie) nog niet aan de orde. Tevens is uit het certificaat niet op te maken hoe groot het aandeel pre-consumer gerecycled materiaal is. Derhalve lijkt 5 gr CO2 mij niet haalbaar bij gebruik van (evt. virgin) materialen uit niet hernieuwbare bron. Bij cradle to grave dienen transportbewegingen naar de klant en terug, energie voor refurbishment en opnieuw plaatsen bij de klant in elke cycle ook te worden doorberekend en opgeteld. Hoeveel cycli gaat een product mee?

  Als de calulatiemethodiek uitgaat van dezelfde principes (cradle to gate) en de LCA door een geaccrediteerde organisatie is uitgevoerd is 5kg een geweldige prestatie waarvoor mijn grote bewondering!

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.