Projecten

Palmberg verzorgt inrichting Lano Carpets

De huidige structuur van het bedrijf Lano Carpets gaat terug tot in het jaar 1970, toen drie Belgische textielbedrijven met meer dan 100 jaar ervaring in de textielproductie, een samenwerking aangingen. Met bijna 500 medewerkers en een omzet van ongeveer 100 miljoen euro, hoort het bedrijf tegenwoordig binnen het marktsegment tot een van de belangrijkste producenten van hoogwaardige tapijten.

Kwalitatief hoogwaardige constructie- en kantoorindeling

In Harelbeke, de oorspronkelijke productielocatie van het bedrijf, wordt nu een nieuw 2500 m² kantoorgebouw over twee niveaus in het circa 30.000 vierkante meter groot gebied van het hoofdkantoor geïntegreerd. Als internationaal gerenommeerd bedrijf stelt Lano Carpets hoge eisen aan een excellent exploitatierechtconcept en een kwalitatief hoogwaardige constructie- en kantoorindeling van de nieuwbouw.

Daarbij zijn alle gevels voorzien van glas. De zuilengalerijen uit wit zichtbeton zorgen er in verbinding met de verhoogde vloeren voor dat de glazen gevels voldoende beschermd worden tegen de zon.

Optimaliseren van interne structuren

Het nieuwe gebouw, inclusief showroom, heeft van binnen het doel om deskundigheid samen te brengen, de interne structuren te optimaliseren en om aan de eisen van hoge klantgerichtheid te voldoen. In de markante nieuwbouw, met zijn compacte architectuur, moet daarvoor binnenin moderne en functionele werkplekken voor de Lano-medewerkers worden gerealiseerd.

Palmberg-referentie-4

Een uitnodigende showroom is ontworpen om klanten en gasten van het bedrijf uit te nodigen om te blijven. Parallel aan dit stond op de bovenverdieping van het nieuwe complex, het ontwerpen van een open kantoorlandschap vergezeld door aangrenzende individuele kantoren in de focus van het project. Bovendien moest de werkomgeving werknemer-georiënteerd en ergonomisch vormgegeven worden. Met het gebruik van de elektromotorische oplossingen van de werkplekfamilie CREW van Palmberg, werd aan deze eis perfect voldaan.

Daarnaast biedt een perfecte combinatie van vorm en functie de werknemers van Lano Carpets in de toekomst de basis voor moderne en gezonde arbeidsomstandigheden in het kantoor. Intelligent, dynamisch en veelzijdig maakt CREW het voor elke werknemer mogelijk om snel tussen zittende en staande activiteiten te schakelen. Gepaard met laserbekante houten materialen en zinvolle, optionele toevoegingen in het bereik van het verbinden door middel van netwerken, kabelmanagement en ergonomie, is CREW als een complete oplossing voor elk kantoorteam.

Palmberg levert de inrichting met inrichter Eres uit Kortrijk

In combinatie met diverse opslagoplossingen van Palmberg, die niet alleen variabele en efficiënte opslagruimte biedt maar ook kan worden gebruikt voor visuele en akoestische afscherming, voldoet het kantoorconcept aan alle organisatorische eisen van de hedendaagse kantoorwereld. Afgerond wordt het gezonde werkklimaat door middel van uitgebreide akoestische oplossingen met een hoge kwaliteit akoestische plafonds en vloerbedekking, een moderne media-integratie en een intelligent lichtontwerp dankzij daglicht gestuurde LED-systemen.

(0) Reacties

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.