Wereld

Gispen start partnernetwerk

(3) Reacties
 1. Eric schreef:

  Eindelijk misschien de kans, ik wilde altijd al Assenburg verkopen om Aspa een handje te helpen. Helaas is die mogelijkheid er niet meer. Dit biedt nieuwe kansen om Gispen en Ahrend een handje te helpen….eigenaar Ahrend is tenslotte ook 49% eigenaar van Gispen.

  1. Frans schreef:

   Ben wel benieuwd waarom je specifiek Aspa, Ahrend en Gispen wilt helpen. Mijn insteek zou eerder zijn dat ik er zelf een mooie aanvulling op mijn assortiment in zou zien.

   Verder vind ik het wel een verrassende stap. Ze geven aan dat ze goed vertegenwoordigd zijn bij de grotere bedrijven en de slag missen bij het regionaal opererende MKB (simpel gesteld).

   Door dus met dealers te gaan werken creëer je potentieel een kanaalconflict aangezien Gispen direct op de markt zit en er nu dus ook een Gispendealer aan dezelfde tafel van de klant kan komen te zitten als Gispen zelf. Dat vraagt enorm veel afstemming, openheid en met name vertrouwen tussen alle partijen.
   Dat hoeft uiteindelijk geen probleem te zijn, maar kost aandacht en tijd om het goed te laten werken.

   Een tweede (in mijn ogen belangrijkere) consequentie is dat Gispen zelf niet meer met goed fatsoen een e-commerce kanaal kan openen om datzelfde MKB te bereiken.
   Mijn ervaring is dat grote bedrijven zich meer en meer online oriënteren maar nog via offerte en (interieur-)advies inkopen. MKB is veel sneller geneigd online te kopen bij een betrouwbare partner en ik denk dat die verschuiving steeds sneller zal doorzetten.

   Door het e-commerce kanaal voor het huidige assortiment af te sluiten beperkt Gispen zich in flexibiliteit van het verkoopkanaal.

   Het is een visie op de verkoop van kantoorinrichting die de mijne niet helemaal is, maar ik ben wel erg benieuwd hoe het uit gaat pakken.
   Misschien moet ik ze maar eens bellen voor een vervolg op bovenstaand bericht 🙂

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De met een * gemarkeerde velden zijn noodzakelijk.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Probeer het gewoon, afmelden kan altijd en zonder problemen.

Download de OfficeRepublic App

Download de OfficeRepublic App in de Google Playstore of de Apple AppStore.